Palmetto Championship – první titul pro Garricka Higgo

1971

PGA Tour – Palmetto Championship at Congaree, Ridgeland, Severní Karolína, USA (10. -13.6.2021, -6 hodin)

Neděle – finálové kolo
Titul a odměnu 1,314 milionu dolarů získal dvaadvacetiletý levoruký Jihoafričan Garrick Higgo (-11). Nedávný vítěz dvou turnajů „kanárské“ série European Tour nastupoval do posledního kola se ztrátou šesti ran na lídra Chessona Hadleye. Ten v posledním kole zkratoval, hrál dvě birdie a šest bogey, z toho tři za sebou na posledních jamkách. Celkem 75 ran, ztratil náskok čtyř úderů a ustoupil a 2. místo. Higgo zahrál eagle, tři birdie a dvě bogey, 68 ran a získal první titul na PGA Tour.

Na druhém místě skončila skupina šesti hráčů Swafford, Redman, Vegas, Hatton, Van Pelt a Hadley (-10).
Dustin Johnson obsadil 10. pozici (-8).

Další umístění: 10. Fitzpatrick, van Rooyen (-8), 14. Nienaber, English (-7), 25. Poulter (-5), 31. Donald (-4), 35. Im, Fleetwood (-3).

Konečné výsledky

Sestřih finálového kola

 

 

Chesson Hadley - foto (Mike Ehrmann/Getty Images)
Chesson Hadley

Sobota – 3. kolo přerušeno
Třetí kolo bylo pro nepřízeň počasí přerušeno, ovšem pouze pro dva flighty: Chesson Hadley-Dustin Johnson, Tain Lee-Harris English, kterým zbývá dohrát jediná jamka.
S náskokem čtyř úderů vede vede Chesson Hadley (-14), kterého dohrávka poslední jamky potvrdí v čele turnaje. Na druhé pozici je  Harris English (-10 na 17. jamce), třetí příčku dělí Dustin Johnson (-8 na 17. jamce) s Jihoafričanem Garrickem Higgo s plným počtem jamek (-8).

Na scénu se vrací překvapivý lídr úvodního kola Wes Roach. Hrál 67 ran s šesti birdie, dvěma bogey a posunul se do první dvacítky, na 14. místo (-5).

Další pozice:  5. Hatton (-7), 7. Donald, Power (-6), 14. van Rooyen (-5), 20. Poulter (-4), 27. Fitzpatrick, Nienaber (-3), 47. Fleetwood, Knox (E), 52. Im (+1), 66. Snedeker.

Leaderboard

Sestřih 3. kola

 

 

Chesson Hadley - foto pgatour.com
Chesson Hadley

Pátek – 2. kolo
Hrdina prvního dne Wes Roach zazářil v prvním kole výkonem 64 ran. V druhém kole hrál o 13 ran více, 77 a odpadl na 29. místo (-1).
Pozici s ním vyměnil Američan Chesson Hadley (-11), hráč čtvrté stovky řebříčku. Trvalou hodnotou obou kol tak zůstává světová jednička Dustin Johnson, který své druhé místo neopustil (-9). Druhý hrací den prožil s šesti birdie, jedním bogey a jedním double bogey, zapsal 68 ran.
Třetí pozici obsadil Američan Tain Lee (-7), hráč z 1.882 místa světového žebříčku.
Brooks Kepka neprošel cutem (+3).

Další pozice: 4. van Rooyen, Nienaber, Higgo (-6), 17. Hatton (-3), 20. Poulter (-2), 29. Fitzpatrick (-1), 44. Snedeker (E), 53. Fleetwood, Im (+1).
Cutem neprošli: Noren, Kisner, Koepka,  O´Hair, Cabrera Bello.

Leaderboard

Sestřih 3. kola

 

Wes Roach - foto phatour.com
Wes Roach

Čtvrtek – 1. kolo
Vede dvaatřicetiletý Wes Roach (-7), hráč šesté stovky žebříčku. Do čela ho dostalo eagle, šest birdie a a jedno bogey, 64 ran.
Světová jednička Dustin Johnson dělí druhé místo (-6). Na úvod zahrál skvělý výsledek, 65 ran, čistých šest birdie. Pozici s ním sdílí Redman, Hadley a van Rooyen,
Tyrrell Hatton začal vlažně v paru a je na 54. místě (E).

Další pozice: 7. English (-4), 19. Fleetwood, Poulter (-3), 54. Fitzpatrick (E), 75. Snedeker, Koepka (+1), 125. Im (4).

Leaderboard

Sestřih 1. kola

 

Congaree GC - foto Golfweek
Congaree GC

Úvod
Turnaj je jednorázovou náhradou za RBC Canadian Open. Kvůli přeshraničním problémům, způsobeným covidem je obtížné hostit druhý rok za sebou kanadské Open

Turnaj bude hrát světová jednička, rodák ze Severní Karolíny Dustin Johnson, osmička Koepka a jedenáctka Hatton. Ostatní přední hráči žebříčku turnaj vynechávají a připravují se na U.S. Open, major který se koná příští týden.
Dále hrají Poulter, Glover, Fitzpatrick, Noren.

Experti PGA tipují nejvýše Iana Poultera, Hattona a Glovera. Sázkové kanceláře mají jasno 8/1 Johnson, 9/1 Koepka a  14/1. Hatton.

Hraje se na hřišti Congaree GC s parem 71 a délkou 7.000 metrů.
Prize Money je 7,3 milionu dolarů.

Turnaj vysílá Eurosport 2.

Odkazy:   Congaree GC   Hřiště na satelitní mapě   Stránky turnaje