Olympijský start Kláry Spilkové potvrzen

1739

Poslední červnové pondělí, kdy byla uzávěrka kvalifikace, se formálně potvrdil již jistý start Kláry Spilkové na olympijských hrách.

Profesionálka si zajistila účast v Tokiu díky postavení v redukovaném pořadí světového žebříčku, odkud na olympijský turnaj postupuje šedesát golfistek. V aktuálním pořadí Rolex Ranking je Klára Spilková na 276. místě, což znamenalo 52. příčku mezi Top 60 pro Tokio.

Automaticky postupuje první světová patnáctka (s maximem čtyř hráček na jednu zemi) a poté nejvýš dvě hráčky na jednu zemi, pokud ta už nemá zastoupení, až do vyčerpání kvóty šedesáti startujících.

„Mám obrovskou radost, že budu moci opět reprezentovat a být součástí českého týmu, tak jako před pěti lety v Brazílii. Už se nemůžu dočkat začátku srpna, kdy se olympijský turnaj rozehraje,“ řekla Klára Spilková.

Olympijská soutěž, na čtyři kola po osmnácti jamkách na rány, se pro ženy uskuteční od 4. do 7. srpna na hřišti Kasumigaseki Country Clubu. Ještě předtím ale reprezentantku čeká další turnajový program na LPGA.

Momentálně se ve volném týdnu chystá profesionálka na start v turnaji Marathon LPGA Classic. Dějištěm bude od 8. do 11. července Highland Meadows Golf Club (Sylvania, Ohio) s prize money 2 000 000 $. Loni Kláře Spilkové přebývala k postupu cutem jediná rána.

klaraspilkova.cz