International Indoor GolfSixes League Championship

380

Počátkem ledna 2024 jsme od České golfové federace dostali pozvánku zúčastnit se turnaje International Indoor GolfSixes League Championship a já si řekl, že nechat si uniknout možnost si mezinárodně zasoutěžit, by byla velká chyba.

Zároveň naše účast zaklapla do systému spolupráce, který se v našem kraji pod brdskými kopci snažíme už pár let realizovat. Vybrat hráče bylo snadné, protože už dlouhé roky spolupracujeme se základní školou ve Spáleném Poříčí, kde nám na golfovém kroužku realizované pod projektem ČGF Se školou na golf každoročně vznikají noví golfisté. Turnaje se nakonec zúčastnili Vanessa Karasová, Lea Křehlíková, Alice Slavíková, Bětka Sochorová, Kryštof Kopčák, Vašek Žikeš a Kryštof Krátký.

Prostor k odehrání nám zapůjčil Indoor Golf Zaječák v Klatovech, simulátor Trackman jsme si zase půjčili u Jana Mergla, takže na naší účasti nese nepopíratelný podíl i Czech PGA a Greensgate Dýšiná. Považuji za fantastické, že se tolik subjektů dokáže spojit při organizaci dětských aktivit.

Samotný turnaj jsme odehráli 2. března a pojali jsme ho především jako zábavu. Děti mají sice slušné zkušenosti s hrou na hřišti a s formátem texas scramble (koneckonců řada z nich má už 3. místo ze SNAG turnaje při Czech Masters 2023), protože ten na našich trénincích hrajeme často. Mnohem méně jsou zvyklé na hru na indoor simulátorech, protože k nim se dostaneme spíše výjimečně. Přesto si myslím, že na první dobrou to děcka zvládla famózně a poturnajovou pizzu si rozhodně zasloužila! Výsledek +17 poměrně věrně odpovídal našich možnostem a schopnostem, rozhodně nám však nedával žádné plané naděje.

O to větší překvapení a na mé straně i drobné dojetí se dostavilo, když jsme v celoevropské konkurenci obsadili celkové 3. místo!

Děkuji všem zapojeným, především pak samotným dětem a jejich rodičům. Bez jejich nadšení a podpory by náš klub nebyl ani zdaleka tak úspěšný!