Kousková bere v Rabatu skvělé šesté místo

642

Golfistka Sára Kousková skončila na turnaji v Rabatu šestá a zaznamenala po svém pátém místě v Indii loni v říjnu svůj druhý nejlepší výsledek na okruhu Ladies European Tour. V marocké metropoli si kromě šeku na téměř 14 tisíc euro připsala také 120 bodů do žebříčku Order of Merit LET, kde jí aktuálně patří 13.místo. Zvítězila Angličanka Bronte Law.

Kousková odehrála slabší první kolo s výsledkem +2, na které navázala skvělým pátkem, kdy zahrála 6 ran pod normu hřiště. Dnešní finálové kolo, do kterého vstupovala ze čtvrtého místa, se jí podařilo odehrát bez jediného bogey, kdy k 15 parům přidala tři birdie, což jí stačilo s celkovým výsledek -7 ran na konečné šesté místo.

O finálovém kole. Dnešek hodnotím velmi pozitivně. Jak po golfové stránce, tak po té mentální. Přece jen hrát ve finálových dvou flightech pro mne na LET ještě pro mě není úplnou samozřejmostí, I proto jsem moc ráda, jak jsem to zvládla. Cítila jsem se na hřišti dobře a ač mi dnes míček při pokusech o birdie spíš objížděl hrany, než aby do jamek padal, tak jsem se na putter opět mohla spolehnout. Podržel mě i při těžších záchranách parů, z čehož vyšla čistá scorecard, ze které mám ohromnou radost.

O průběhu celého turnaje. Čtvrtek byl herně poměrně solidní, výsledek bohužel po dobrém startu ovlivnila dvě double bogey na jamkách 11 a 12, kdy jsem zahrála dvakrát tzv. “sokola”. To se mi nestalo za celou loňskou ani jednou a teď hned dvakrát za sebou při ráně pitching wedgí. To byl docela solidní zásah do psychiky, nicméně jsem pyšná, že se nám podařilo vydržet koncentrovaný až do konce kola, takže výchozí pozice před pátečním kolem nebyla zas tak špatná.

V pátek se mi sešel skvělý timing při puttování s dobrým čtením greenů. Osm birdie nedávám každý den, takže radost byla velká nejen s hrou na greenech, ale i s posunem do první pětky. Zvlášť když budu brát v potaz, jak šílené podmínky v pátek ráno na hřišti panovaly. Silný vítr a hlavně prudký déšť dělal dost neplechu. Každopádně jsme se společně vypořádali i s tím a vytvořili si skvělou pozici do dneška, kdy už to spíš byla taková klidná, trpělivá hra, která nakonec přinesla i kýžený úspěch.

O prvních turnajích nové sezony a plánu na následující týdny. První tři turnaje nelze hodnotit jinak než pozitivně. Šestnácté místo v Keni, cut na silně obsazeném turnaji v Rijádu i šesté místo zde v Rabatu ukazují, že jsme udělali v přípravě spoustu práce – nejen golfové, ale i mentální. Nezbývá než se pousmát nad uplynulými třemi týdny, trochu si odpočinout a vrhnout se do práce. V první polovině sezóny bojujeme o účast v Paříži, takže není moc času na přehnané oslavy. Ale kvalitní regeneraci a špetku odpočinku si určitě naordinujeme – cestování bylo opravdu náročné. Po týdnu turnajové pauzy nás čeká přesun na Aramco Team Series na Floridě, kde bych ráda dokázala, že jdeme správným směrem.